24 жовтня 2023, 15:44, Торгівля

Коридори солідарності необхідно посилити –  аграрний міністр ФРН

Євросоюз повинен докладати більше зусиль, щоб українські агровиробники могли продавати свою продукцію, і вона надходила до країн глобального Півдня. Про це заявив міністр сільського господарства ФРН Джем Оздемір, пише Укрінформ.

Міністр підкреслив, що рф, після виходу із зернової угоди, цілеспрямовано бомбардує українську зернову логістику, використовуючи голод як зброю. Слід зазначити, що Джем Оздемір нещодавно відвідав Одесу, де став свідком російських злочинних дій.

Міністр розповів, що Німеччина продовжує переговори з українськими колегами без популізму та «годування» путінської пропаганди. Своїх колег по Євросоюзу Джем Оздемір закликав до аналогічної поведінки.

Нагадаємо, що нещодавно чотири країни Європи закликали ЄС ретельно перевірити роботу коридорів солідарності, через які зерно з України надходить до третіх країн.

«Ми маємо зробити все, щоби уможливити експорт зерна Чорним морем. ЄС також має з повною силою працювати над тим, щоби «коридори солідарності» працювали та були посилені. Наша спільна мета — щоби Україна могла продавати свої сільськогосподарські продукти. Ми потребуємо тут сильного польського голосу, з урахуванням досвіду, який Польща має в питанні Путіна та Росії, але також по інших питаннях», — сказав Джем Оздемір.

Як писав AgroPolit.com, аграрні міністри Євросоюзу готові допомогти Україні експортувати зерно. Також поточних експортних об’ємів Україні недостатньо для збереження власного агросектору

в