20 жовтня 2023, 18:04, Торгівля

Україна зацікавлена в експорті біометану до Європи

В Україні з’явився перший біометановий завод, а до кінця року планують відкрити нові, що свідчить про зацікавленість представників бізнесу у цій сфері. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня під час зустрічі з радником з питань торгівлі Торгово-економічного відділу Представництва Євросоюзу в Україні Анн Берсіо.

Сторони обговорили сприяння експорту біометану, а також підтримку українських аграріїв. Віталій Головня підкреслив, що важливим напрямком є експорт біометану з України на європейський ринок.

Заступник міністра підкреслив, що ринок біометану розвиватиметься швидше, якщо представники європейського бізнесу відкриють в Україні підприємства, на яких зможуть виробляти обладнання для майбутніх біометанових заводів. Представник Мінагро додав, що аграрії в умовах війни також потребують доступних кредитів. Анн Берсіо запевнила, що Європейський Союз сприятиме розвитку українського агросектору.

Виробництво біометану та біогазу вигідно бізнесу і державі. Переробка відходів сільськогосподарських та тваринництва — це додаткова ефективність і додана вартість для аграріїв. Також це органічні добрива в результаті переробки відходів», — зазначив Віталій Головня.

Як писав AgroPolit.com, у Німеччині обговорюють варіанти заміни російського газу українським біометаном. Також Німеччина допоможе Україні створити ринок біометану

в