20 жовтня 2023, 16:57, Земля

Женевський міжнародний центр з гуманітарного розмінування хоче допомогти Україні

Женевський міжнародний центр з гуманітарного розмінування працює в Україні, підтримуючи її у реалізації сучасної протимінної програми. Про це заявив директор центру Стефано Тоскано, пише Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що загальний річний бюджет міжнародної організації становить двадцять млн швейцарських франків. Стефано Тоскано повідомив, що може стати партнером уряду Швейцарії, оскільки останній заявив, що виділить з 2024 по 2027 роки на гуманітарне розмінування українських земель 100 млн швейцарських франків.

У структурі центру вже створили окрему програму для підтримки України.

Бюджет GICHD наразі становить близько 1,5 млн швейцарських франків на рік. Ми активно працюємо в Україні вже понад 10 років і, думаю, збільшимо нашу участь у майбутньому. Тому нам не потрібна підтримка таких масштабів, яка необхідна, коли справа стосується обладнання або оперативної діяльності на місцях. Українська система управління інформацією для протимінної діяльності добре зарекомендувала себе і щодня оновлюється за рахунок нових даних досліджень, зібраних на місцях. Створення потужностей у необхідному масштабі буде непростим завданням», – сказав Стефано Тоскано.

Як писав AgroPolit.comУкраїна та Румунія підписали меморандум про збільшення транзиту агропродукції. Також половину пріоритетних сільськогосподарських земель вже обстежили сапери

в