22 жовтня 2023, 13:02, Тваринництво

Українські молочники можуть отримати від держави до 8 млн грн – Тарас Висоцький

В Україні виробництво молока продовжує падати, але темпи падіння у 2023 році суттєво знизилися. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Він підкреслив, що впровадження в українське законодавство європейських норм щодо молочної галузі дозволить збільшити об’єми експорту та підвищити якість українського молока.

Тарас Висоцький зазначив, що держава має надати підтримку агровиробникам. Представник Мінгро сказав, що вже зараз виробники молока мають можливість отримати грант у 8 млн грн на переробку сировини. Також вони можуть прийняти участь у інформаційно-консультативних тренінгах.

Україна має досвід  успішного експорту молочної продукції в ЄС. Після адаптації українського законодавства до норм ЄС цей ринок буде розширюватися. Також велику користь отримає український покупець, який споживатиме безпечну і якісну продукцію. В 2022 році майже на один млн тонн зменшилося виробництво молока. Згідно з прогнозом на 2023 рік – скорочення буде на рівні 300-400 тис т. В промисловому виробництві очікується зростання на 100-150 тис тонн. Це позитивні сигнали, що попри великі складнощі молочний сектор впевнено розвивається», – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, для розвитку тваринництва Україна має подолати енергетичні проблеми. Також в Україні прогнозують рекордний урожай гречки за весь час незалежності

в