20 жовтня 2023, 12:16, Тваринництво

Для розвитку тваринництва Україна має подолати енергетичні проблеми – Тарас Висоцький

Російські окупанти за час повномасштабної війни пошкодили або зруйнували більше 300 тваринницьких ферм в Україні. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький повідомив, що внаслідок війни загинули 3,5 млн голів птиці та 7 тис. – великої рогатої худоби.

Представник Мінагро підкреслив, що незважаючи на руйнування, Україна зберігає експортний потенціал і передумови для розвитку м’ясної галузі. Тарас Висоцький підкреслив, що для розвитку тваринницької галузі, нашій країні потрібно подолати декілька викликів. Одним з головних перший заступник міністра вважає енергетичний.

Спікер наголосив, що одним з важливих завдань, яке необхідно вирішити для розвитку тваринницької  галузі є забезпечення експорту продукції. Він додав, що в цій сфері Україна вже досягла певних успіхів. Серед них він назвав збільшення виробництва свинини, яке в 2023 році сягнуло 4%.

Тваринництво – галузь, де не може бути паузи у виробництві. Щоб сектор розвивався і був стабільним, потрібне постійне забезпечення тварин кормами та безперебійне енергопостачання», – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, ставки на фрахт падають, хоча держава досі не страхує судна. Також путін вивів винищувачі на цілодобове чергування над морем.

в