19 жовтня 2023, 11:00, Рейдерство

Крадене українське зерно: рф заключила найбільший контракт на поставку агропродукції до Китаю

рф підписала найбільший контракт з Китаєм на поставку агропродукції об’ємом 70 млн т, але частина зерна, яке окупанти зобов’язалися поставити протягом 12 років, викрадена з України. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на коментар глави ініціативи «Новий сухопутний зерновий коридор» Карена Овсепяна російським пропагандистам.

Російський спікер підкреслив, що рф «абсолютно точно з лишком» зможе замістити обсяги українського агроекспорту за рахунок Далекого Сходу та Сибіру. Слід зазначити, що в умовах повномасштабної війни російські окупанти регулярно крадуть українське зерно на захоплених територіях.

Країна – агресор намагається реалізувати зазначену агропродукцію на міжнародних ринках, видаючи її за свою. У 2022 році рф на офіційному рівні схвалила рішення, яке дозволяє окупантам красти зерно на захоплених територіях Херсонщини. Більша частина країн відмовляється купувати незаконно вивезену з України агропродукцію. В таких умовах найчастіше кремль перевозить зерно до Сирії.

«Сьогодні ми підписали один з найбільших в історії Росії і Китаю контрактів майже на 2,5 трлн рублів на 70 млн т на 12 років поставки зернових, зернобобових, олійних вантажів», — сказав Карен Овсепян.

Як писав AgroPolit.com, Україна почала підготовку до розмінування акваторії Чорного моря. Також окупанти використовують свою найціннішу зброю для знищення українського зерна.

в