18 жовтня 2023, 16:50, Харчова безпека

Окупанти використовують свою найціннішу зброю для знищення українського зерна

Російські окупанти використовують найсучасніші ракети, що є у них на озброєнні, для атак по зерновим складам України. Про це повідомили в Міністерстві оборони Великої Британії.

«З моменту виходу з Чорноморської зернової ініціативи росія використовує свою найціннішу зброю, щоб націлити її на українське сільське господарство та завдати шкоди світовим продовольчим ринкам», – повідомили в міністерстві.

Слід зазначити, що раніше українські офіційні особи повідомляли, що атаки російських окупантів на порти України впливають на продовольчу безпеку у світі. Українська сторона заявляла, що ворожі обстріли впливають на продовольчу безпеку, оскільки удари по Одесі та іншим портовим містам прямо відображаються на політичній і соціальній стабільності, а також світових цінах на продовольство.

За словами експертів, від зернового терору страждають в першу чергу країни Азії та Африки, мешканці яких без достатньої кількості ввезеного з України зерна будуть знаходитися на межі виживання.

Нагадаємо, що під час однієї з атак російських окупантів по припортовій інфраструктурі Одеської області, вони пошкодили будівлю пункту пропуску. Ця атака сталася 26 вересня і тоді росіяни пошкодили інфраструктуру в Ізмаїльському районі.

Як писав AgroPolit.com, експорт зерна через сусідні країни України впав в чотири рази. Також Україна через війну втратила частину експортних ринків.

в