17 жовтня 2023, 18:02, Логістика/Техніка

Спільні пропускні пункти з ЄС: в Єврокомісії підтримали новий проєкт

Представники Єврокомісії підтримали ініціативу запуску спільних для ЄС і України пунктів пропуску, які мають створити на західному кордоні. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, пише Інтерфакс-Україна.

За реалізацію ініціативи виступили представники директорату Єврокомісії з мобільності і транспорту та директорату з питань оподаткування та митниці. За словами заступника міністра, проєкт передбачає запровадження спільного контролю, при якому відповідні служби обох країн працюють разом.

Сергій Деркач уточнив, що при такій співпраці до автомобілів будуть одночасно підходити представники митних служб обох країн. Заступник міністра сказав, що вже створені проєкти угод про запуск нових пропускних пунктів із Румунією та Польщею.

Почули, що Євросоюз на 100% підтримує створення спільних пунктів пропуску, на яких буде впроваджено спільний контроль. Пункти пропуску зі спільним контролем дають змогу не лише економити час, а й кошти. Не потрібно будувати інфраструктуру для двох пунктів пропуску, достатньо одного. Зекономлені кошти можуть бути спрямовані на будівництво під'їзної дороги до пункту пропуску або обладнання сервісної зони», — зазначив Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.com, Польща побудує термінал для транзиту українського зерна. Також аграрну політику Євросоюзу можуть переписати через вступ України до ЄС

в