17 жовтня 2023, 16:52, Торгівля

Піднятий догори палець: суд визнав дійсним аграрний контракт, укладений за допомогою емодзі

 

В Канаді один партнер надіслав іншому емодзі у вигляді піднятого пальця у відповідь на текст контракту щодо постачання льону і суд визнав таку реакцію офіційною згодою з умовами договору. Про це повідомляє видання The New York Times.

Суддя назвав емодзі новою реальністю в канадському суспільстві, з якою суди повинні будуть зіткнутися, оскільки все більше людей висловлюють свої думки великими пальцями, сердечками та смайликами.

У справі ставилося питання про те, чи погодився фермер із Саскачевану продати 87 т льону покупцеві зерна у 2021 році. Покупець підписав контракт і надіслав фотографію фермеру, а той відповів повідомленням з зображенням піднятого догори пальця.

Фермер Кріс Ахтер стверджував, що емодзі з великими пальцями вгору підтверджує, що він отримав контракт на льон і що це не є підтвердженням того, що він погодився з умовами угоди. Він сказав, що зрозумів текст таким чином, що повний договір буде надіслано факсом або електронною поштою, щоб він міг переглянути його та підписати.

Покупець Кент Міклборо зазначив, що коли він відправив фотографію контракту на мобільний телефон Ахтера, він написав:

Будь ласка, підтвердьте контракт на льон».

Коли Ахтер відповів емодзі, Міклборо сказав, що зрозумів, що Ахтер погоджувався з контрактом у такій формі.

Як писав AgroPolit.com, за кілька місяців окупанти знищили 300 тис. т зерна в Україні. Також прохід кораблів до дунайських портів України може значно подорожчати

в