16 жовтня 2023, 12:15, Логістика/Техніка

Захист зернового коридору: Нідерланди вирішили постачати в Україну патрульні кораблі

Нідерланди поставлять в Україну патрульні кораблі, що мають захистити новий зерновий коридор. Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в Одесі під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Марк Рютте також повідомив, що ведеться робота з передачі українській стороні кораблів для розмінування Чорного моря, а інформація про постачання, а також етапи підготовки персоналу з України не буде озвучена публічно, оскільки такими даними можуть скористатися російські окупанти.

Марк Рютте додав, що навіть в умовах повномасштабної війни Україні вдається забезпечувати світ продовольством, завдяки постачанню зернових. В свою чергу, Володимир Зеленський сказав, що Україна і Нідерланди налагодили прекрасну взаємодію і саме ця країна стала лідером у авіаційній коаліції, мета якої – постачання винищувачів F16.

Ми допоможемо Україні з отриманням патрульних кораблів для того, аби зерновий коридор був максимально убезпечений. Ми усвідомлюємо, що зима наближається, і що рф захоче якомога більше зашкодити Україні у цей період. Ми вже передали Україні ракети Петріот. Ми зобов'язалися надіслати літаки F16 до України. Ми разом з Румунією і Данією розпочали підготовку пілотів», – сказав Марк Рютте.

Як писав AgroPolit.com,Румунія вирішила збільшити транзит українського зерна в два рази. Також незважаючи на протидію рф, Україна експортувала морем 740 тис. т збіжжя.

в