13 жовтня 2023, 15:42, Земля

Півмільярда євро на розмінування сільськогосподарських земель – донори підтвердили зобов'язання

Загальна сума зобов'язань допомоги Україні в розмінуванні сільськогосподарських земель, яку підтвердили учасники першої Міжнародної донорської конференції високого рівня, становить майже півмільярда євро. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр внутрішніх справ Хорватії Давор Божинович, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, додаткові внески були і будуть зроблені у вигляді обладнання, матеріалів та експертної допомоги. Він наголосив, що конференція ясно дала зрозуміти, що партнери України об'єднають свої сили і спільно діятимуть на національному, європейському та міжнародному рівнях, щоб якнайшвидше визначити загрози, що створюються мінами.

Давор Божинович нагадав, що наразі Рада Євросоюзу обговорює чотирирічну програму допомоги Україні на 50 млрд євро Ukraine Facility.

Ми наголошуємо на важливості використання найсучасніших технологій, знань та досвіду, повністю усвідомлюючи, що це має життєво важливе значення для безпеки українських громадян, а також для економічного, соціального, екологічного та всіх інших аспектів повоєнного відновлення та розвитку України. Ми сподіваємося, що конференція, підтвердила ці очікування» – сказав Давор Божинович.

Як писав AgroPolit.com, Україна має змістити акценти з агро на оборону. Також на агросектор в бюджеті – 2024 передбачили 4,2 млрд грн

в