16 жовтня 2023, 08:30, Логістика/Техніка

Наталя Гуменюк повідомила, які країни можуть постраждати від замінування Чорного моря

Проблема замінування акваторії Чорного моря стосується всіх країн, що мають до нього вихід. Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України, капітан 1-го рангу Наталя Гуменюк в ефірі «Еспресо».

Начальниця пресцентру підкреслила, що замінування Чорного моря рф влаштувала, щоб зашкодити Україні, але небезпека поширюється і на територіальні води інших країн.

Слід зазначити, що представники розвідки Великої Британії вважають, що рф планує замінувати «гуманітарний коридор», відкритий Україною, встановивши морські міни неподалік від портів нашої країни.

Вже понад 20 суден гуманітарним коридором у Чорному морі скористалися, інцидентів небезпеки не було, за виключенням тих моментів, коли ви чули, що в румунських водах вони відбувалися, але в територіальному морі України такого не було. Безпосередньо навіть виявлення водяних мін, яке фіксувалося за період повномасштабного вторгнення і в Грузії, і в Туреччині, і в Румунії, і в Болгарії  — це є розуміння для всіх, що убезпечувати Чорне море має не тільки Україна. Наразі ми забезпечуємо безпековий сектор самого гуманітарного коридору і вдається нам це непогано», – сказала Наталя Гуменюк.

Як писав AgroPolit.com, українські військові здатні захистити кораблі з зерном. Також путін хоче зупинити постачання української агропродукції по всьому світу.

в