12 жовтня 2023, 16:50, Торгівля

Кораблі Peter S та Xin Shun мають сьогодні зайти до одеських портів

Два балкери Peter S та Xin Shun мають зайти 12 жовтня до портів Південний та Чорноморськ. Про це повідомили у Центрі транспортних стратегій.

Слід зазначити, що 11 жовтня з портів Великої Одеси вийшли з вантажами два балкери BEAVER.

10 жовтня портів Великої Одеси успішно дісталися три судна, що прибули за українськими вантажами: IMPERATOR, судновласник – Греція; WU YANG GLORY, судновласник – Китай; FALCONA — Україна.

Як зазначають представники великого бізнесу, необхідно працювати над перетворенням тимчасового коридору для морського експорту української продукції на постійний. За словами аналітиків, ЗСУ, ВМС, ГУР та Мінрозвитку працювали над цими питаннями щонайменше вісім місяців, але потрібно ще працювати над тим, щоб цей маршрут став таким, на який бізнесмени могли б розраховувати разом із аграріями.

Експерти констатують стабільну роботу тимчасового зернового коридору, відкритого Україною без ООН, Туреччини та рф.

Peter S має дедвейт 71,5 тис. т і прямує до порту Чорноморськ. Xin Shun дедвейтом 75,8 тис. т йде до порту Південного. Зазначені балкери стали 21 та 22 суднами, які скористалися тимчасовим коридором, оголошеним Україною, на вхід до портів Великої Одеси. На вихід новим маршрутом пройшли 19 кораблів», — сказано в повідомленні.

Як писав AgroPolit.com, Україні вдається доставляти зерно на традиційні ринки Чорним морем. Також Болгарія, Румунія і Туреччина вирішили разом очистити Чорне море від мін.

в