12 жовтня 2023, 08:30, Логістика/Техніка

Ціни падають: стали відомі результати аукціонів Укрзалізниці щодо реалізації зерновозів

У вівторок відбулися аукціони на зниження ціни щодо використання зерновозів та піввагонів «Центру транспортної логістики», що є філією Укрзалізниці. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

«Укрзалізниця» пропонувала піввагони маршрутними відправками. Із десяти лотів на 53 вагони кожний, реалізувати вдалося сім. Початкова вартість сягає 1350 грн за добу. При цьому тільки один переможець зможе використовувати вагони по ціні 243 грн за добу. Мова йде про компанію «Девкаліон ЛТД».  

Крім того, Укрзалізниця намагалася реалізувати опцію використання зерновозів, у яких передбачена перестановка візків і передача вагонів колією 1435 через польські та румунські прикордонні переходи.

Вдалося провести 10 аукціонів, що передбачали передачу вагонів через стики Дяково і Вадул-Сірет. З них два завершилися успішно. Переможцем стало підприємство «Грейнсвард». Початковою ставкою назвали 600 грн за добу, а остаточна впала до 204 грн на добу.

На торгах стосовно передачі зерновозів переходами Мостиська ІІ і Ягодин до Польщі учасників не було. «Укрзалізниця» також пропонувала по двадцять відправок агропродукції у зерновозах до портів, за виключенням Ізмаїлу та Рені. Аукціони відбулися.

Як писав AgroPolit.com, експорт української агропродукції через порти Балтії можливий, але є умови. Також французький бізнес зацікавлений в підтримці проєктів з розмінування земель в Україні

в