11 жовтня 2023, 11:06, Торгівля

Данія – союзник України на шляху до Євросоюзу – аграрний міністр

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час робочої зустрічі обговорив з міністром продовольства, сільського господарства та рибальства Королівства Данія Якобом Єнсеном співпрацю в аграрному секторі. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Нещодавно у Львові відбулася конференція «Агросектор – рушій майбутньої співпраці Україна – Данія. Свинина та зерно/корми» на якій і зустрілися міністри двох країн.

Сторони обговорили співпрацю країн в галузі сільського господарства, інтеграцію  України до Євросоюзу, а також реалізацію Меморандуму про взаєморозуміння, який підписали Україна та Данія.

Микола Сольський подякував своєму колезі за підтримку і допомогу, зокрема це стосується питання продовження експорту агропродукції з України через Шляхи солідарності і сприяння в євроінтеграції. Якоб Єнсен сказав, що сподівається на плідну співпрацю з Україною.

Данія – наш союзник на шляху вступу в ЄС. Процес інтеграції сільського господарства буде одним з  питань на переговорах. 40% документів, які нам треба погодити з ЄС, стосуються агросектору і продуктів харчування. Впевнений у підтримці Данії і дуже дякую за це», — зазначив Микола Сольський.

Як писав AgroPolit.com, зернові суперечки між Україною і країнами ЄС вдасться вирішити за кілька тижнів. Також Польща пообіцяла не перевіряти українську агропродукцію, що йде до литовських портів.

в