6 жовтня 2023, 15:46, Логістика/Техніка

Турецький корабель натрапив на міну в Чорному морі: обійшлося без жертв

Вантажне судно під прапором Туреччини підірвалося на міні у Чорному морі біля узбережжя Румунії, але на щастя зазнало незначних пошкоджень і екіпаж був у безпеці. Про це повідомляє Reuters.

Корабель натрапив на морську міну в 11 морських милях на північ від Суліни в Румунії, біля входу в Сулінський канал.

Відомо, що на судні стався вибух приблизно о 09:20. Корабель кинув якір на короткий проміжок часу, щоб оцінити збитки. О 12:10 корабель відновив плавання. Джерела видання підтверджують, що жертв немає.

Це була перша за кілька місяців надзвичайна ситуація, пов’язана із наїздом корабля на морську міну. Страховики віднесли Чорне море до зони високого ризику.

Джерело в українському уряді підтвердило, що корабель натрапив на міну, додавши, що це, ймовірно, міна часів Другої світової війни або фугасні міни, які залишилися там минулого року. Корабель зазнав незначних пошкоджень баластної цистерни. Він кинув якір у каналі Дунаю поблизу українського терміналу Вилкове.

У липні рф вийшла із зернової угоди. Відтоді Україна створила тимчасовий «гуманітарний коридор» для вантажних суден, а з серпня кілька кораблів вийшли з портів України в Чорному морі. рф може використовувати морські міни для націлювання на цивільне судноплавство в Чорному морі.

Як писав AgroPolit.com, атакуючи порти рф знищили 60 тис т зерна, але Україні вдається відновити судноплавство. Також Китай став активним покупцем української кукурудзи.

в