5 жовтня 2023, 18:02, Торгівля

Україна розширює експорт до Північної Македонії та Азербайджану

Україна домовилась з Північною Македонією і Азербайджаном про експорт нових видів продукції вітчизняного виробництва. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Українські виробники зможуть експортувати в Азербайджан доведені до готовності композитні продукти, які містять м’ясо. До Північної Македонії Україна буде постачати перероблені корми для тварин, за виключенням консервованих кормів, розрахованих на годування домашніх тварин.

У Держпродспоживслужбі підкреслили, що погодили з країнами відповідні сертифікати. Там додали, що отримати сертифікат здоров’я на перероблені корми для домашніх тварин з метою експорту або транзиту через Північну Македонію можуть лише ті виробники, які акредитовані на експорт м’ясних напівфабрикатів до Євросоюзу.

Слід зазначити, що у минулому році Україні вдалося розширити міжнародні ринки збуту і погодити з партнерами з інших країн 22 міжнародні ветеринарні сертифікати на торгівлю продуктами тваринного походження з 12 країнами світу.

В 2023 році Україна домовилася з Канадою про експорт молочних продуктів та молока вітчизняного виробництва. Для українських молочників станом на літо була відкрита 31 країна.

Як писав AgroPolit.comПольща пообіцяла не перевіряти українську агропродукцію, що йде до литовських портів. Також у СОТ визнали найбільшу кризу у світовій торгівлі за останні десятиліття.

в