5 жовтня 2023, 15:45, Торгівля

У Польщі звинувачують правлячу партію у співпраці з імпортерами зерна

Польська громадськість почала вимагати оприлюднення назв компаній – імпортерів української агропродукції, а також інформації про їх власників перед парламентськими виборами. Про це повідомляє MIND.

На польських сайтах нещодавно з’явився перелік компаній-імпортерів зерна з України та їх бенефіціарів. У цьому списку згадані і наближені до лідерів правлячої партії «Право і Справедливість» особи.

Слід зазначити, що на початку цього року функціонери партії називали новини, які стосуються засилля українського зерна фейком, розповсюдженим російською стороною, називаючи проблему надуманою. До травня представники «Права і Справедливості» змінили позицію і звільнили свого союзника міністра сільського господарства, оголосивши своєю головною задачею захист польського селянина.

Своїх опонентів в «ПіС» називають ставлениками Німеччини, які нібито вирішили «пожертвувати інтересами польських фермерів заради західноєвропейського бізнесу».

Лідер місцевого об'єднання «Агроунія» звинуватив представників партії «Право і Справедливість» у створенні антиєвропейських та антиукраїнських настроїв перед виборами.

Вони розпалюють пожежу, а потім гасять її», – сказав він.

Як писав AgroPolit.com, у СОТ визнали найбільшу кризу у світовій торгівлі за останні десятиліття. Також Україна готова до компромісу з Польщею у питанні експорту зерна.

в