5 жовтня 2023, 09:50, Торгівля

Україна готова до компромісу з Польщею у питанні експорту зерна – Держсекретар МЗС

Українській стороні вже вдалося досягти домовленостей з Єврокомісією щодо дорожньої карти стосовно експорту агропродукції. Про це заявив Держсекретар Міністерства закордонних справ Олександр Баньков, пише  ZN.UA.

Він підкреслив, що в зернових розбіжностях з Польщею та іншими партнерами, представники України налаштовані на конструктивну взаємодію та пошук компромісних рішень, в основі яких – загальновизнані правила міжнародної торгівлі, взаємоповага та добросусідство.

Олександр Баньков підкреслив, що порозуміння, якого Україні вдалося досягти з Румунією та Болгарією показує, що її представники вміють домовлятися, знаходити спільну мову, і йти на компроміси, щоб урегульовувати питання експорту у взаємовигідний спосіб. Держсекретар додав, що українська сторона вже домовилась про диверсифікацію логістики транзиту аграрної продукції.

Ми працюємо над тим, щоб конструктивно розв’язати проблему і знайти порозуміння з нашими партнерами. Нині вже маємо домовленості з Єврокомісією про дорожню карту: яким чином можна здійснювати спільний моніторинг і контроль експорту й транзиту української агропродукції у відповідні країни. Це основа врегулювання цього питання», – зазначив Олександр Баньков.

Як писав AgroPolit.com, Греція приєднується до транспортування українського зерна. Також зерновий скандал між Польщею та Україною вигідний виключно путіну

в