8 жовтня 2023, 09:03, Земля

Ізраїль допоможе Україні з розмінуванням сільськогосподарських земель

Україна і Ізраїль разом шукають можливості для розмінування сільськогосподарських земель в Україні. Про це розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, пише «ГОРДОН».

Посол повідомив, що між президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху відбулися переговори, головною темою яких стало гуманітарне розмінування.

Євген Корнійчук зазначив, що в України достатньо відповідних фахівців, але проблема полягає в тому, що оскільки заміновані величезні території, розміновувати їх доведеться довго.

Слід зазначити, що Ізраїль вже передає Україні обмундирування для рятувальників, медичне обладнання і гуманітарну допомогу. Минулий міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц зазначав, що у країни недостатньо можливостей для передачі Україні ППО.

Я думаю, що ми також знайдемо можливість, щоб отримати ізраїльські засоби розмінування. Це те, про що ми говорили ще під час візиту міністра закордонних справ Елі Коена до Києва. І нарешті цього тижня я отримав підтвердження, що все готово, і залишаються технічні деталі, щоб найближчим часом отримати ізраїльські засоби розмінування. Це роботи, які нам полегшать життя», – сказав Євген Корнійчук.

Як писав AgroPolit.com, для підтримки аграріїв зі звільнених територій передбачили 800 млн грн. Також Естонія планує долучитися до відновлення інфраструктури України, а також допомогти з розмінуванням сільськогосподарських земель. ю

в