4 жовтня 2023, 18:01, Держпідтримка

Виділено $2 млн: США продовжать підтримувати українських аграріїв

Економіка України продовжить отримувати інвестиції від США, а фермери професійний розвиток та підтримку від американських компаній. Про це заявив Андре Негрейрос, керівник комерційного підрозділу Центральна та Східна Європа міжнародної науково-дослідницької компанії Corteva Agriscience, пише ТСН

Андре Негрейрос підтвердив це, коли зустрівся з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським. За словами спікера, американські компанії готові навчати фермерів, відновлювати сільськогосподарські землі, займатися розвитком науково-технічної бази та досліджень в Україні.

Крім того, за словами експерта, партнери із США зацікавлені в підтримці місцевих громад і залученні молодих людей до аграрного виробництва. Corteva Agriscience вже спрямувала $2 млн на розвиток малого фермерства, відновлення України, медичні та соціальні ініціативи, а також підтримку громадян. Від США українські аграрії отримають безкоштовне насіння.

Ми підтримуємо фермерські господарства та місцеві громади України, перед якими стоїть важливе завдання продовжувати виробництво у військових умовах для внутрішнього та експортного ринків, зміцнюючи продовольчу безпеку», — заявив Андре Негрейрос.

Як писав AgroPolit.com, Україна може стати найбільший одержувачем європейської допомоги на агросектор. Також зерновий скандал між Польщею та Україною вигідний виключно путіну.

в