3 жовтня 2023, 13:27, Земля

Розмінування сільськогосподарських земель: вирішити проблему Україні допоможе Хорватія

Хорватія хоче зробити свій внесок у розмінування українських сільськогосподарських земель, оскільки саме Загреб стане місцем проведення міжнародної донорської конференції з розмінування територій України. Про це заявив міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман, пише Укрінформ.

Міністр закордонних справ Хорватії наголосив, що громадяни його країни дуже добре розуміють, через що зараз проходить Україна, оскільки вони постраждали від агресії у дев’яностих роках.

Гордан Грлич Радман додав, що Україні вдалося провести Раду Європейського Союзу в Києві, що є свідченням єдності країн ЄС довкола підтримки України.

Менш ніж за два дні Хорватія разом з Україною прийматиме у Загребі міжнародну донорську конференцію з розмінування в Україні. Ми сподіваємося привернути увагу світової спільноти до цього важливого питання, яке Хорватія, як і Європейський Союз, розглядає як умову для відновлення України. Саме тому ми можемо надати і надаємо допомогу в багатьох сферах — від розмінування та відновлення до розслідування воєнних злочинів. Ми обговоримо, як ми можемо посилити наші зобов'язання щодо безпеки України відповідно до потреб України. Звичайно, Хорватія вітає і підтримує всі ці зусилля», – сказав Гордан Грлич Радман.

Як писав AgroPolit.com, Україні необхідні технології для ідентифікації мін. Також збитки аграріїв від війни досягли $40 млрд

в