2 жовтня 2023, 14:39, Земля

В Україні хочуть боротися з корупцією у сфері землеустрою

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №10095, який покликаний вирішити ряд корупційних проблем у сфері землеустрою. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Повна назва документу: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження уніфікованого переліку питань (чек-лист) для встановлення відповідності або невідповідності положень документації із землеустрою, технічної документації з бонітування ґрунтів та технічної документації з нормативної грошової оцінки земель».

Однією із суттєвих проблем землеустрою в Україні є надзвичайно високий рівень корупції під час погодження та затвердження землевпорядної документації і реєстрації земельних ділянок тощо.

Масового поширення набула своєрідна «корупційна культура» у сфері земельних відносин. Проект закону пропонує визначити підстави для відмови у погодженні та затвердженні документації із землеустрою.

Реалізація проекту має усунути неоднакову  практику застосування земельного законодавства у різних регіонах, штучне маніпулювання вимогами щодо складу і змісту документації із землеустрою посадовими особами місцевого рівня та державними кадастровими реєстраторами.

Як писав AgroPolit.com, в бюджеті – 2024 підтримку обіцяють аграріям та переробникам. Також правозахисники збирають докази для ще однієї міжнародної справи проти путіна.

в