2 жовтня 2023, 13:21, Рослинництво

Знищення ворогом агропідприємства в Умані: відновлення неможливе

Російські безпілотники здійснили атаку на агропідприємство в Умані, знищивши там 90 тис. т соняшника і відновити його роботу в цьому році не вдасться. Про це пише Суспільне.

Офіційні особи повідомили, що об'єкти цивільної інфраструктури на території Умані окупанти атакували 1 жовтня. На місці удару виникла пожежа, загальною площею 3600 квадратних метрів.

В ОВА зазначили, що росіяни цілили цілеспрямовано в цивільну інфраструктуру Умані. На підприємстві підтвердили, що зруйновані ворожими безпілотниками склади у цьому сезоні відновити не зможуть. Ворог поцілив у шість зерноскладів. Місцеві мешканці повідомили, що загалом у ту ніч чули близько дев'яти вибухів над промисловим районом міста.

Росіяни вдарили по місцях продовольчої безпеки України — по місцях зберігання зерна та продуктів. Найбільше влучань відбулося саме по цьому підприємству. Щодо відшкодування — зранку розпочала працювати комісія, яка обліковує збитки внаслідок влучань. Яким чином буде надаватися допомога постраждалому підприємству визначатиме керівництво обласної військової адміністрації та державні органи, оскільки у місцевому бюджеті немає коштів для відшкодування такого масштабу» – повідомив керівник Уманської районної адміністрації Ігор Миклащук.

Як писав AgroPolit.com, успіх ЗСУ частково повернув контроль України над судноплавством в Чорному морі. Також на Миколаївщині згоріло агропродукції на 8 млн грн. 

в