2 жовтня 2023, 09:52, Держпідтримка

В бюджеті – 2024 підтримку обіцяють аграріям та переробникам

Уряд пропонує у бюджеті-2024 зосередитися, серед іншого, на підтримці аграріїв, машинобудівників та переробників. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, бюджет на 2024 рік має допомогти розширенню програм стимулювання економічної активності, забезпечити підтримку бізнесу, а також сприяти створенню робочих місць.

Денис Шмигаль повідомив, що на ці цілі сумарно Кабмін планує спрямувати близько 42 млрд грн. Прем’єр-міністр додав, що крім підтримки машинобудівників та аграріїв, одним з державних пріоритетів стане створення нових та розширення існуючих переробних підприємств.

На державну підтримку інвестиційних проектів Кабмін хоче відрахувати 3 млрд грн. Денис Шмигаль розповів, що страхувати воєнні ризики Україна продовжить разом із партнерами.

Обов’язково продовжимо одну з найуспішніших програм пільгового кредитування 5-7-9. За програмою єРобота плануємо видати більш ніж 12 тисяч мікрогрантів, а це значить — допоможемо створити 12 тисяч нових бізнесів. Додатково плануємо надати 1300 грантів для старту ветеранського бізнесу. Це важливо, бо сприятиме створенню нових робочих місць, збільшенню податків та покращенню життя громад», — відзначив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, аграрії будуть отримувати компенсації від держави за розмінування землі. Також експерти назвали області України з найдешевшою та найдорожчою землею.

в