28 вересня 2023, 13:23, Тваринництво

В Україні зафіксували спалах африканської чуми свиней

У Києві на території лісопаркового господарства «Конча-Заспа», зафіксували спалах африканської чуми свиней. Про це повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Києві.

Карантин встановили у частині Голосіївського району столиці. В зазначеній зоні заборонили торгівлю на ринках, як живими свинями, так і продуктами з них. Виключенням є свині, отримані на переробних та забійних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл та супровідні ветеринарні документи.

У зоні захисту заборонили проводити ярмарки, базари, виставки, а також інші заходи, які потребують пересування чи скупчення тварин. Виключанням є лише транспортування свиней на м’ясокомбінати та забійні пункти.

У приватному секторі, що відноситься до карантинної зони, можуть проводити обходи для виявлення захворілих та загиблих тварин.

Так, епізоотичним вогнищем африканської чуми свиней визначили місце виявлення трупу хворої свині на території лісопаркового господарства "Конча-Заспа". Першою зоною визначена зона захисту, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем. Другою зоною визначена зона спостереження – територія, радіусом до 10 кілометрів від зовнішніх меж зони захисту», – сказано в повідомленні.

Як писав AgroPolit.com, Україна готова відкликати позови до Світової організації торгівлі, але є умова. Також прем'єр-міністр Румунії пояснив, чому його країна дозволила агроекспорт з України

в