25 вересня 2023, 16:50, Торгівля

Зерновий конфлікт: рф не вдалося посварити Варшаву і Київ

Зусилля рф, які вона спрямувала на посилення розбіжностей між Польщею та Україною зазнали невдачі. Про це повідомили в американському Інституту вивчення війни.

За словами аналітиків, зусилля рф з посилення розбіжностей між Україною та її центральноєвропейськими партнерами, схоже, зазнали невдачі, оскільки президент Польщі Анджей Дуда підтвердив міцність польсько-українських відносин.

Анджей Дуда роз’яснив заяву прем’єр-міністра Польщі Матеуша Морвецького від про те, що Польща більше не передаватиме зброю Україні, і пояснив, що Польща продовжить виконувати домовленості з Україною про постачання зброї, але не передаватиме нову зброю, яку Польща закуповує для власної армії.

Анджей Дуда також заявив, що потенційний конфлікт між двома країнами щодо експорту українського зерна європейськими сухопутними шляхами не суттєво впливає на відносини двох країн

Раніше в Інституті вивчення війни зазначали, що російські удари по українській портовій та зерновій інфраструктурі є частиною російської кампанії, спрямованої на погіршення відносин України з її західними сусідами, і швидке повторення Польщею своїх зобов’язань щодо України вказує на те, що ця кампанія не є настільки успішною, як, ймовірно, хотіла москва.

Як писав AgroPolit.comПольща відкриває транзитні коридори для агроекспорту з України. Також в МЗС Польщі зробили заяву щодо зернового скандалу.

в