25 вересня 2023, 15:42, Харчова безпека

Польща відкриває транзитні коридори для агроекспорту з України

Польща розробила транзитні коридори якими Україна зможе експортувати зерно до країн, які потребують продовольства. Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда в ефірі TVP1.

Анджей Дуда наголосив, що вважає правильним рішення про заборону продажу українського зерна в Польщі. Однак президент Польщі зауважив, що треба зробити все для збільшення транзиту українського зерна.

Слід зазначити, що Єврокомісія зняла обмеження на експорт зерна з України. Попри це три європейські країни, серед яких є і Польща, продовжили заборону на ввезення української агропродукції в односторонньому порядку.

Єврокомісія закликала владу Словаччини, Польщі та Угорщини проявити конструктивність. Українська сторона заявила, що може заборонити ввезення ряду товарів із Угорщини та Польщі.

Завдяки праці наших фермерів ми самодостатні. Нам не потрібне зерно з України. Їх чудові врожаї під час війни дуже мало дісталися країнам, які їх справді потребували. У Польщі підготували транзитні коридори, завдяки яким українське зерно може проходити через Польщу та експортуватися куди потрібно. Ми намагаємося допомогти Україні й тим країнам, які потребують цієї допомоги», – заявив Анджей Дуда.

Як писав AgroPolit.com, в МЗС Польщі зробили заяву щодо зернового скандалу. Також Микола Сольський розповів, що треба реформувати перед вступом в ЄС.

в