25 вересня 2023, 14:32, Торгівля

Силою Київ нічого не досягне: в МЗС Польщі зробили заяву щодо зернового скандалу

Дії України у зерновому конфлікті з Польщею шкідливі для поляків і якщо Київ не згоден залишатися другом Варшави, силою він нічого не досягне. Таку заяву зробив Глава бюро з міжнародної політики канцелярії президента Польщі Марчін Пшидач, повідомляє RMF24.

Представник МЗС підкреслив, що на місці українських дипломатів та політиків, шукав би союзників і зміцнював альянси та партнерства, які склалися між дружніми до України країнами. Він послався на заяву президента України Володимира Зеленського на сесії Генасамблеї ООН, у якій – хоча країна прямо не була названа – він припустив, що Польща, вводячи обмеження на українське зерно, допомагає «готувати сцену для московського актора».

Марчін Пшидач підкреслив, що Польща від початку повномасштабної війни підтримувала Україну, щоб російські війська були якомога далі від польських кордонів.

В інтересах усіх нас – і це мають розуміти й українці – не дати роз’єднати себе, бо від цього виграє лише третій актор в особі москви. Якщо Україна не хоче дружити з Польщею, якщо Україна не хоче прагнути до цієї дружби, у нас все буде добре. Ми в НАТО, у нас сильна армія, ми в Євросоюзі, у нас досить добре функціонуюча країна. Сьогодні біда в Україні. Україна має дбати про підтримку Польщі», – сказав Марчін Пшидач.

Як писав AgroPolit.comМикола Сольський розповів, що треба реформувати перед вступом в ЄС. Також Україна залишається продовольчим гарантом світу. 

в