22 вересня 2023, 13:25, Логістика/Техніка

В Україні з’явився альтернативний законопроєкт про забудову морських портів

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про забудову морських портів 9664-1, який є альтернативою внесеному раніше проєкту №9664. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Повна назва документу «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо будівництва на землях, зайнятих внутрішніми водними шляхами загального користування».

Метою законопроєкту є вдосконалення законодавчого регулювання будівництва в акваторіях, морських та річкових портах, на внутрішніх водних шляхах загального користування.

Законопроект розроблено у зв’язку з необхідністю усунення прогалин у діючому законодавстві шляхом створення законодавчих основ для розвитку морських та річкових шляхів та логістики, залучення інвестицій для розвитку портової галузі та внутрішніх водних шляхів.

Законопроект зокрема передбачає:

  • регулювання механізму будівництва, виконання днопоглиблювальних та інших видів робіт на внутрішніх водних шляхах загального користування, віднесених до категорії судноплавних та встановлює процедуру порядку видачі дозволу;
  • планування та забудову в акваторіях або в межах морських портів.

За словами авторів прийняття законопроєкту дозволить створити механізм будівництва та розвитку портів, розвиток внутрішніх водних шляхів та логістики.

Як писав AgroPolit.com, у Верховній Раді скоро мають розглянути два аграрні законопроєкти. Також в Україні врегулюють питання правонаступництва на землю при припиненні юрособи

в