22 вересня 2023, 12:10, Харчова безпека

Відновлення агроекспорту: Україна розпочала переговори з Угорщиною

Україна розпочала переговори з Угорщиною, їх мета – відновлення експорту агропродукції і скасування заборони на українське зерно. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський на телемарафоні.

Аграрні міністри України та Угорщини обговорили ситуацію довкола зернової заборони та вислухали аргументи один одного. Микола Сольський підкреслив, що відновлення експорту чотирьох культур в спільних інтересах Угорщини та України.

Аграрний міністр України висловив сподівання, що на наступному тижні вдасться провести переговори за підсумками яких стане зрозуміло, наскільки обидві країни наблизились до фінального рішення.

Слід зазначити, що коли Єврокомісія скасувала заборону на ввезення зерна з України до п’ятьох країн ЄС, Польща, Угорщина та Словаччина ввели ембарго на частину української агропродукції в односторонньому порядку.

Ми по суті говоримо вже про деталі, на що угорська сторона погодилася і попередньо вважає наш план таким, що може бути прийнятий за умови роз’яснення до кінця. Також, очевидно, вони його додатково хочуть пояснити своїм асоціаціям фермерів. Вони вже готують ці питання», – розповів Микола Сольський.

Як писав AgroPolit.comСловаччина знімає заборону на українське зерно. Також Україна і Польща вирішили знайти взаємовигідне рішення зернової кризи.

в