20 вересня 2023, 18:01, Торгівля

Болгарія вводить обмеження на український соняшник

Болгарія планує найближчим часом заборонити ввезення українського насіння соняшнику. Про це заявив прем'єр-міністр Болгарії Николай Денков, пише БНР.

Заяву прем'єр-міністр зробив після кількагодинних переговорів з ініціативним комітетом аграріїв-мітингувальників. Ввезення українського соняшнику обіцяють поновити після узгодження квоти з українською стороною.

Зустріч Николая Денкова з фермерами не завершилася чіткою відповіддю, чи будуть припинені їхні протести. У розмові з прем'єр-міністром України глава уряду Болгарії планує повідомити про введення квоти на ввезення українського соняшнику.

Николай Денков запевнив, що щодо якості аграрної продукції, яка імпортується з України, порушень вимог наразі не виявили. У разі їх виявлення він пообіцяв, що товари негайно повернуть відправнику.

Я буду мати розмову з прем'єр-міністром України, в якій поясню, що в ході сьогоднішніх дискусій ми обговорили, що буде певна квота для Болгарії, і ця квота буде дозволена для імпорту в Болгарію тільки після того, як ми уточнимо, наскільки вона велика і про що йдеться. У найближчій перспективі ми не дозволимо імпорт насіння соняшнику з України», – підкреслив Николай Денков.

Як писав AgroPolit.com, Польща може заборонити ще більше української агропродукції. Також Україна забороняє польські овочі.

в