21 вересня 2023, 08:30, Торгівля

Зерновий конфлікт: Польща погрожує скоротити підтримку України

Влада Польщі готова зменшити підтримку України, причиною чого є криза, викликана ввезенням українського продовольства. Про це заявив польський міністр у справах Євросоюзу Шимон Шинковський вель Сенк, пише PAP.

Він наголосив, що рішення Польща не змінить, оскільки її уряд враховує інтереси аграріїв і у цьому питанні є невблаганним. Польський міністр додав, що допомогу Україні треба буде скоротити, якщо її надання не підтримають поляки.

Слід зазначити, що Польща15 вересня в односторонньому порядку заборонила ввезення української агропродукції.

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН негативно прокоментував відповідний крок Польщі. У свою чергу, президент Польщі Анджей Дуда сказав, що Україна – це потопельник, який тягне рятувальника на дно.

Дії України не справляють на нас враження… але вони справляють враження на громадську думку. Це видно з опитувань, з рівня суспільної підтримки подальшої допомоги. Це шкодить Україні. Ми хотіли б надалі підтримувати Україну, але, щоб це було можливо, ми маємо заручитися підтримкою народу в цьому питанні. Якщо її не буде, владі буде важко продовжувати підтримувати Україну так, як вона це робила дотепер», – заявив Шимон Шинковський вель Сенк.

Як писав AgroPolit.com, Польща може заборонити ще більше української агропродукції. Також Україна забороняє польські овочі.

в