20 вересня 2023, 16:53, Торгівля

Польща може заборонити ще більше української агропродукції – заява Матеуша Моравецького

Польща заборонить ввезення на свою територію більший перелік продуктів з України, якщо наша країна запровадить ембарго на ввезення польської агропродукції. Про це заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, пише Polsat News.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Польща багато зробила для України, тому очікує розуміння своїх інтересів. За його словами, дії української влади показують, що вона не розуміє дестабілізації польського аграрного ринку.

Матеуш Моравецький поскаржився на те, що у Брюсселі нібито обіцяли продовжити ембарго на два місяці, але виявилося, що європейські чиновники нічого не зробили.

Слід зазначити, що заступник міністра економіки та торгівлі України Тарас Качка заявив, що найближчими днями Україна запровадить ембарго на товари з Польщі.

Я попереджаю українську владу, тому що якщо вони таким чином загострять конфлікт, ми додамо більше продуктів до заборони на ввезення до Польщі. Ми будемо відстоювати свої інтереси з усією рішучістю. Це означає, що, звісно, ми поважаємо всі проблеми з української сторони, але для нас інтереси нашого фермера є найважливішими. Ми не згодні з будь-якими процедурами чи позовами проти нас», – заявив Матеуш Моравецький.

Як писав AgroPolit.comУкраїна забороняє польські овочі. Також президент Польщі, коментуючи зерновий конфлікт, порівняв Україну з потопаючою людиною.

в