23 вересня 2023, 13:02, Харчова безпека

Україна залишається продовольчим гарантом світу – Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна буде і надалі гарантом продовольчої безпеки. Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі Володимира Зеленського.

«Ми вже витіснили російський Чорноморський флот із Чорного моря, ми вже розвиваємо гуманітарну ініціативу з України. І ми вже поставили в Алжир, Ліван, Марокко, Індію, Малайзію, Шрі-Ланку, Оман, Пакистан, Туреччину, Європу та багато інших країн наші продовольчі продукти. І після цього ми також забезпечували постачання до Ефіопії та Судану. Загалом понад 32 млн т продовольства було поставлено», – сказав Володимир Зеленський.

Він підкреслив, що Україна пропонує чіткий перелік дій для запобігання проблемам, що виникають на продовольчому ринку світу. Президент сказав, що наша держава може забезпечити інші країни мільйонами т зерна.

Володимир Зеленський наголосив, що зараз світ має необхідні ресурси для того, щоб вирішити продовольчі проблеми. Він додав, що можливостей вистачить і на забезпечення глобального розвитку.

Президент наголосив, що Україна навіть в умовах війни досягла значних результатів, а для подолання світових проблем потрібна співпраця. Володимир Зеленський закликав світових лідерів не чекати, а діяти разом.

Як писав AgroPolit.com, президент Польщі, коментуючи зерновий конфлікт, порівняв Україну з потопаючою людиною. Також Польща виступає проти вступу України в Євросоюз

в