20 вересня 2023, 09:50, Фінанси

Аваль векселів: ПУМБ пропонує аграріям провести посівну кампанію на найбільш вигідних умовах

Портфель авальованих Першим Українським Міжнародним Банком (ПУМБ) векселів склав рекордні 850 млн грн, а сукупний приріст у порівняні з попереднім періодом становив більше 30%. AgroPolit.com повідомляє, що аваль векселів користується попитом у аграріїв.

Банк залишається лідером на ринку вексельних операцій та посідає друге місце за їхнім обсягом. Портфель виданих ПУМБ авалів можна поділити на «податкові» та «агро» векселі.

Левову частку портфелю складають векселі надані агровиробникам для придбання засобів для посівної кампанії. Послуга з авалю таких векселів дозволяє малим фермерським господарствам і великим агрохолдингам розраховуватися на умовах відстрочки платежу з дистриб’юторами провідних мультинаціональних компаній, постачальниками насіння, добрив та ЗЗР.

Використовуючи вексельну схему розрахунку, аграріям надається можливість профінансувати весняні закупівлі до 100% від вартості товару, а погашати їх восени. Для покупця це вигідніше, адже вартість операції авалювання векселя коштує в 5 – 6 разів менше, ніж стандартний кредит. ПУМБ співпрацює з великою кількістю міжнародних виробників насіння і ЗЗР, які використовують в розрахунках авальовані банком векселі.

Детальніше ознайомитись з послугою авалювання можна за посиланням

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, на які цілі аграріям видали найбільше кредитів. Також стало відомо, в яких регіонах аграрії отримають найбільше доступних кредитів

в