18 вересня 2023, 08:30, Торгівля

Румунські фермери вимагають від уряду заборони на український агроекспорт

Фермери Румунії у зверненні до уряду попросили заборонити в односторонньому порядку ввезення українського зерна, а також іншої агропродукції після зняття обмежень Єврокомісією. Про це повідомляє видання Digi 24.

Альянс сільського господарства та співробітництва звернувся до уряду з проханням заборонити імпорт кількох агропродовольчих товарів з України та зазначив, що цей захід є важливим для порятунку румунських фермерів і захисту продовольчої безпеки Румунії.

Представники Альянсу вимагають терміново прийняти нормативний акт, який би заборонив імпорт до Румунії низки агротоварів з України. В альянсі заявили, що не розуміють, чому Румунія має застереження робити те саме, що й Польща та інші держави, які захищають своїх фермерів від рішень Єврокомісії.

Цей односторонній захід має важливе значення для порятунку румунських фермерів і захисту продовольчої безпеки Румунії. Рішення Європейської комісії не продовжувати заборону на імпорт для п’яти сусідніх з Україною країн зобов’язує уряд Румунії прийняти таке рішення, якщо ми хочемо говорити про національний агропродовольчий сектор. Необхідне термінове обговорення, щоб аргументовано визначити перелік продуктів», – сказано в заяві Альянсу сільського господарства та співробітництва.

Як писав AgroPolit.comПольща заборонила ввезення української агропродукції. Також Володимир Зеленський подякував Урсулі фон дер Ляєн.

в