15 вересня 2023, 14:30, Торгівля

Зернова криза: Анджей Дуда підтвердив, що зустрінеться з Володимиром Зеленським

Лідер Польщі Анджей Дуда вже підтвердив, що зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку для обговорення питання експорту зерна. Про це повідомили в канцелярії Анджея Дуди.

В офісі президента Польщі зазначили, що імпорт українського зерна стане однією із тем переговорів. Раніше Анджей Дуда наголосив, що Варшава продовжить відстоювати власні інтереси у питанні продажу та імпорту зерна. До цього у польських виданнях з’явилася інформація про зустріч Анджея Дуди та Володимира Зеленського, яка має відбутися найближчим часом.

Слід зазначити, що світові лідери приїдуть до Нью-Йорка, де з 19 до 25 вересня мають прийняти участь у Генасамблеї ООН. Крім того, президент України має поїхати до США. За попередньою інформацією, Володимир Зеленський прибуде до Вашингтону та зможе виступити у Капітолії.

Нагадаємо, що у травні Євросоюз дозволив країнам, які мають з Україною спільні кордони, заборонити продаж насіння соняшнику, ріпаку та кукурудзи українського походження.

Те, що українське зерно продається у Польщі, абсолютно не в наших інтересах, це не в інтересах наших аграріїв. Ми повинні захищати свій ринок і ми це зробимо, намагаючись допомогти Україні», — сказав Анджей Дуда.

Як писав AgroPolit.com, Україна експортувала 100 тис. т агропродукції через порт Рієка в Хорватії. Також Ольга Трофімцева розповіла, чи має Україна ввести дзеркальну заборону на польську агропродукцію.

в