11 вересня 2023, 16:50, Політика

Угода про вільну торгівлю з Канадою: документ готують до підписання

 

Кабмін ухвалив проект розпорядження президента України про підписання оновленої угоди щодо вільної торгівлі з Канадою. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Очільник уряду підкреслив, що оновлена угода важлива для розвитку цифрової торгівлі, активізації торгівлі послугами та збільшення інвестицій. Прем’єр додав, що угода визначає, що Канада та Україна поділяють стандарти у сферах середнього і малого бізнесу, торгівлі, довкілля, праці, та економіки загалом.

За словами прем’єр-міністра України, ще одним важливим елементом угоди є крос-кумуляція товарів. Глава уряду зазначив, що оновлена Угода про вільну торгівлю передбачає, що саму вільну торгівлю поширять на товари, що містять складові частини із країн Європейського Союзу, Великої Британії, а також Ізраїлю. Слід зазначити, що Україна раніше підписала відповідні угоди з перерахованими країнами.

У торгівлі послугами ми вперше маємо угоду за принципом «відкрите все, що не зазначено в угоді» — це особливо важливо для гнучкого світу послуг, де постійно з’являються нові послуги, особливо цифрові. Це посилить інтеграцію українських виробників до глобальних ланцюгів постачання», — зауважив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.comДунайські порти приєдналися до ініціативи Grain from Ukraine. Також Кабмін виділив постраждалим 4,6 млрд грн

в