8 вересня 2023, 16:50, Харчова безпека

Зрада: Гуттереш у таємному листі пропонує зняти санкції з рф, в обмін на зернову угоду

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш розпочав таємні переговори з главою мзс рф лавровим, у яких пропонує масштабне зняття санкції, в обмін на повернення рф до зернової угоди. Про це повідомляє Bild.

За даними видання, Організація Об’єднаних Націй планує масовий підрив санкцій проти рф, щоб диктатор путін знову дозволив експорт українського зерна. Минуло майже два місяці, як рф вийшла з зернової угоди.

Відтоді Кремль не лише погрожував кораблям, які хочуть відвідати Україну, а й щодня бомбив українські порти Одеси та Ізмаїла. Це збільшує ризик голоду у світі і є безпрецедентним шантажем світової спільноти.

ООН робить усе можливе, щоб відновити угоду. Не для того, щоб допомогти Україні, яка може жити при статус-кво, а тому, що майже 725 тис т зерна пішли на користь Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Секретний лист Антоніу Гутерріша до лаврова показує, наскільки далеко ООН готова зайти, щоб відновити зернову угоду. Гутерреш пропонує чотири види поступок.

Їх список такий:

  • Державному банку рф дозволено повернутися до SWIFT;
  • ООН застрахує російські кораблі від українських атак;
  • росії мають повернути заморожені гроші;
  • російським кораблям дозволять причалювати до Німеччини та інших країн.

Як писав AgroPolit.com, Україну визнали асоційованою учасницею ініціативи Трьох морів. Також Румунія збільшує транзит зерна з України, вклавши гроші в розвиток портів.

в