8 вересня 2023, 12:12, Харчова безпека

Британська розвідка почне слідкувати за Чорним морем, щоб захистити кораблі з українським зерном

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про низку заходів, які допоможуть Україні і всьому світу боротися з морською зерновою блокадою путіна. Про це повідомляє Sky News.

Ріші Сунак заявив, що Британія використовуватиме дані військової розвідки та спостереження для моніторингу російської діяльності в Чорному морі, щоб стримувати будь-які російські удари по цивільних кораблях, що транспортують зерно.

Великобританія також прийматиме міжнародний саміт з продовольчої безпеки пізніше цього року та збільшить підтримку вразливих верств громадян, які найбільше постраждали від зростання цін на продукти.

Відповідні рішення мають прийняти під час поїздки прем’єр-міністра до Індії на зустріч лідерів G20, якої путін, як очікується, уникатиме другий рік поспіль. Очікується, що Сунак скаже на G20, що Світові лідери повинні чітко дати зрозуміти, що вони розглядають рішення путіна відмовитися від зернової угоди як крок до ізоляціонізму, а також погодитися захистити тих, кого це рішення торкнулося.

Саміт з продовольчої безпеки, який відбудеться в Лондоні 20 листопада, об’єднає уряди, міжнародні організації та компанії для боротьби з причинами відсутності продовольчої безпеки та голоду.

Як писав AgroPolit.com, прем'єр-міністр Великобританії на G20 обговорить варіанти обходу чорноморської зернової блокади рф. Також британці розпочали переговори з ООН щодо страхового покриття для кораблів з українським зерном.

в