5 вересня 2023, 15:46, Харчова безпека

Наслідки поїздки до рф: Ердоган збирає уряд для обговорення зернової угоди і війни

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган головуватиме на засіданні Кабінету міністрів після візиту до рф, де обговорювалася зернова угода, яка дозволяла Україні експортувати продовольство морем в умовах повномасштабної війни. Про це повідомляє TRT Haber.

На засіданні уряду зустріч у Сочі буде оцінена в усіх її аспектах. Крім подій у внутрішній і зовнішній політиці, планують обговорити також ситуацію в економіці, війну рф проти України, зернову угоду, прийняті рішення щодо відносин між Анкарою та москвою.

На зустрічі буде оцінено всі аспекти розвитку ситуації після візиту в Сочі. На порядку денному також буде інтенсивна дипломатична робота президента Ердогана.

Слід зазначити, що зустріч Ердогана і Путіна також прокоментував посол України у Туреччині Василь Боднар.

Роль Туреччини може бути не тільки політична, а й фізична. Оскільки є велика кількість кораблів, які турецька сторона може запропонувати для перевезення зерна з України. Можливості переробки, турецька промисловість є зараз лідером по поставці перероблених продуктів на світові ринки. А також можливості доставки до глобального півдня великої кількості української продукції безпосередньо чи в переробленому вигляді», – заявив посол.

Як писав AgroPolit.com, Дмитро Кулеба анонсував контакти між Ердоганом і Володимиром Зеленським. Також глава МЗС Німеччини розкритикувала путіна за відмову від зернової угоди.

в