5 вересня 2023, 14:30, Логістика/Техніка

Латвія просить від ЄС інвестицій в інфраструктуру для збільшення товарообігу з Україною

Через недостатньо пов'язану транспортну інфраструктуру Латвії з іншими країнами затримується швидкість товарообміну з Україною, тому Євросоюз повинен активніше інвестувати в ці шляхи. Про це заявив міністр інфраструктури Латвії Яніс Вітенбергс, пише Delfi.

За його словами, Латвії та всьому регіону необхідні інвестиції в покращення дорожньої мережі, залізничної інфраструктури, інфраструктури портів та аеропортів, а існуючого фінансування з європейських фондів недостатньо.

Яніс Вітенбергс наголосив, що залучення коштів Євросоюзу до Латвії є дуже важливим, а також зазначив, що проведена значна робота щодо покращення інфраструктури єдиної європейської транспортної мережі.

Він обговорив з представниками ЄС і важливість реалізації проекту Rail Baltica, значущість засобів військової мобільності, а також те, що потреби в сьогоднішніх умовах лише зростають.

На форумі було підписано декларацію про спільну позицію щодо фінансування ЄС стратегічно важливих транспортних проектів та спільну підтримку розвитку транспортної інфраструктури.

Ми домовляємося про спільну позицію з країнами-однодумцями з нашого регіону та ЄС, щоб отримати додаткові кошти для проектів та інвестицій», – сказав Яніс Вітенбергс.

Як писав AgroPolit.com, експорт зерна обговорили глава МЗС України і секретар Ліги арабських держав. Також Латвійська залізниця хоче долучитися до експорту українського зерна.

в