2 вересня 2023, 13:56, Харчова безпека

Зернова угода: про що шойгу брехав очільнику МЗС Туреччини на зустрічі у москві

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан зустрівся у москві із міністром оборони рф шойгу для обговорення зернової угоди, з якої російська сторона раніше вийшла. Про це повідомили на офіційній сторінці міністерства закордонних справ Туреччини у соцмережі X, раніше відомій як Twitter.

Там опублікували і фото із зустрічі. В міноборони рф, передбачувано збрехали, що зернова угода зупинена не через рф, яка нібито докладала максимум зусиль до її реалізації.

«І тут ми можемо сказати лише одне, що якщо виконати все те, що було обіцяно росії, то операцію буде продовжено. Але виявилося, що це зробити складніше, ніж будувати нові коридори, нові наземні маршрути», – сказав шойгу.

Напередодні глава МЗС Туреччини у москві провів зустріч із лавровим. Хакан Фідан підтвердив, що зернова угода займає важливе місце в його порядку денному, а турецька сторона «докладає великих зусиль для відновлення угоди». Фідан зазначив, що зернова угода важлива для продовольчої безпеки всього світу, а також для стабільності в акваторії Чорного моря.

Ми уважно розглядаємо можливості, які можуть виникнути, щоб зробити серйозні кроки в цьому питанні. ООН активно працює над угодою. Наші друзі підтримують зв’язок із Гутеррешем та його командою», – сказав Хакан Фідан.

Як писав AgroPolit.com, Україна оскаржить заборону Євросоюзу на експорт зерна в разі її продовження. Також відразу два кораблі пройшли по тимчасовому коридору

в