1 вересня 2023, 15:46, Логістика/Техніка

Anna-Theresa і Ocean Courtesy: відразу два кораблі пройшли по тимчасовому коридору

Два кораблі, які виявилися заблокованими через війну у порту Південний, змогли вийти звідти, завдяки тимчасовому коридору. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Балкер Anna-Theresa під прапором Ліберії, а також корабель Ocean Courtesy під прапором Маршаллових Островів покинули порт Південний і прямують у напрямку Босфору через тимчасовий коридор.

На борту кораблів — 56 тис т чавуну і 172 тис т залізорудного концентрату. До порту Південний обидва балкери зайшли у минулому році, перед початком повномасштабної війни рф проти України: 22 лютого Anna-Theresa і 16 лютого Ocean Courtesy.

Коридор, встановлений у відповідності до навігаційного доручення ВМС ЗСУ в першу чергу планують використовувати для того, щоб евакуювати кораблі, які застрягли в українських портах Південний, Одеса і Чорноморськ, коли почалася повномасштабна війна рф проти України.

Слід зазначити, що тимчасовим коридором з 15 серпня встигли загалом скористатися чотири корабля. Контейнеровоз Joseph Schulte і балкер Primus пройшли цей шлях першими у серпні. 12 серпня Україна відкрила реєстрацію кораблів для проходу тимчасовим коридором у Чорному морі.

Як писав AgroPolit.comДмитро Кулеба назвав єдину можливість для відновлення зернової угоди. Також тіньовий флот допомагає окупантам грабувати порти України

в