30 серпня 2023, 16:55, Торгівля

Загострення боїв у Чорному морі: пшениця у світі знову подорожчала

Пшениця подорожчала на світових ринках, піднявшись з найнижчого рівня з початку червня, оскільки бойові дії між Україною та Росією знову посилилися на ключовій водній артерії Чорного моря. Про це повідомляє Bloomberg

Ф'ючерси в Чикаго зросли на 0,7% у середу після втрати понад 6% за попередні чотири сесії. Міноборони рф перед цим повідомило, що військовий літак знищив у Чорному морі чотири катери з українськими військовими. Також російські пропагандисти повідомили про атаку безпілотників під Севастополем.

Конфлікт у Чорному морі загострився через місяць після того, як у липні москва вийшла з зернової угоди, яка забезпечувала безпечне перевезення українського зерна. Еталонні ф’ючерси на пшеницю цього року все ще нижчі приблизно на 24% після чудових урожаїв у деяких частинах Північної півкулі.

Слід зазначити, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба стосовно загострення бойових дій раніше заявляв, що Україні потрібно більше часу, щоб обговорити свою формулу миру з незахідними країнами. Зараз дипломат продовжує поїздку до європейських союзників, щоб заручитися підтримкою плану. Дмитро Кулеба заявив, що Україна використає можливість наступної сесії ООН, щоб поспілкуватися з країнами Азії та Латинської Америки.

Як писав AgroPolit.com, для транспортування українського зерна Литва просить грошей від Євросоюзу. Також Кабмін призначив нового голову Державної продовольчо-зернової корпорації України

в