30 серпня 2023, 15:41, Харчова безпека

Поступок не буде: Ольга Стефанішина прокоментувала ситуацію з експортом українського зерна до ЄС

Українська сторона не має наміру йти на поступки окремим європейським країнам у питанні експорту зерна, оскільки за торгівельну політику відповідає ЄС, а не окремі його члени. Про це заявила віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Слід зазначити, що речниця Єврокомісії з питань торгівлі та сільського господарства Міріам Гарсія Феррер раніше повідомляла, що Європейська комісія продовжує переговори з Україною і п’ятьма країнами-сусідами щодо запобіжних заходів на імпорт українського зерна, дії яких закінчується 15 вересня.

«За величезної поваги та вдячності до польського народу, чудових відносин з польським урядом та громадянським суспільством Україна за жодних обставин не буде інструментом передвиборчої кампанії. Вибори там відбудуться у жовтні, і до цього часу деякі урядовці та політичні групи не гребують нічим у боротьбі за рейтинги. В цьому торговельному питанні не буде поступок з боку України. Ми маємо офіційне запевнення від Брюсселя, що продовження не буде, хоча Польща наполягає на обмеженнях. П’ять сусідів України отримали значну фінансову підтримку – субсидії для аграріїв, потроєння бюджетів на розвиток інфраструктури до кінця року», – сказала Ольга Стефанішина.

Як писав AgroPolit.com, в Єврокомісії зробили заяву відносно обмежень на українську агропродукцію. Також Ольга Стефанішина заявила, що ЄС має домовитися з Польщею для скасування обмежень на агроекспорт

в