29 серпня 2023, 15:43, Торгівля

Кабмін призначив нового голову Державної продовольчо-зернової корпорації України

Відповідно до рішення Кабміну новим головою Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) став Дмитро Гапчич. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Слід зазначити, що Дмитро Гапчич отримав освіту в Полтавському державному аграрному коледжі управління та права, а також закінчив Харківський державний економічний університет. Він став кандидатом економічних наук.

Майбутній голова ДПЗКУ раніше працював в агрохолдингу Кернел і центрі Автоінформ. В 2012 році Дмитро Гапчич очолював дочірню компанію агрохолдингу Кернел «Цукровий союз Укррос».

Державну продовольчо-зернову корпорацію України створив Кабмін у 2010 року. Вона об’єднала круп'яний та комбікормові заводи, млини та портові елеватори. 3,7 млн т зернових здатні зберігати 53 підрозділи корпорації.

В Миколаївському та Одеському портах корпорація має потужності, що можуть за рік забезпечити перевалку 2,5 млн т агропродукції. Після початку повномасштабної війни рф проти України 72% потужностей корпорації продовжили працювати.

Уряд призначив нового голову Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ). Ним став Дмитро Гапчич» –  зазначив Олексій Гончаренко.

Як писав AgroPolit.com, в рф скоротили кількість вимог для відновлення зернової угоди. Також рашисти розграбували базу Ukrlandfarming на $250-270 млн.

в