26 серпня 2023, 13:54, Логістика/Техніка

З порту Одеси вийшов другий з дня блокади корабель

З Одеського порту вийшов вже другий вантажний корабель після того, як російська сторона зірвала зернову угоду і почала погрожувати торговим кораблям. Про це повідомив керівник проекту «Інституту Чорноморських Стратегічних досліджень» Андрій Клименко у Facebook.

У якості порту призначення в маршруті корабля вказано: BG VAR VARNA. Очікуваний час його прибуття – 27 серпня. Сам корабель PRIMUS прибув в Одесу 20 серпня.

Раніше стало відомо, що перше судно, яке використало український чорноморський коридор, пройшло протоку Босфор у Туреччині. Контейнеровоз Joseph Schulte під прапором Гонконгу, який покинув заблокований рф український чорноморський порт Одеса, перебував у порту з 23 лютого 2022 року.

Україна оголосила про «гуманітарний коридор» у Чорному морі для звільнення вантажних суден, які опинилися в пастці в її портах після припинення зернової угоди.

Російська сторона не вказала, чи дотримуватиметься вона судноплавного коридору, а джерела у галузі судноплавства та страхування висловили стурбованість щодо безпеки. Україна зазначила, що коридор буде використовуватися в першу чергу для евакуації суден, які застрягли в українських портах. Судно стало на якір у порту Амбарлі на півдні Стамбула.

Як писав AgroPolit.comворожі обстріли пошкодили 7% виноградників Одещини. Також корабель Joseph Schulte буде в Стамбулі вже ввечері.

 
в