25 серпня 2023, 14:32, Земля

Десять років: Ігор Клименко дав прогноз по розмінуванню українських земель

При наявності відповідного технічного оснащення, а також персоналу в Україні за десять років можна розмінувати близько 80% небезпечної території. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, пише Цензор.НЕТ

Він підкреслив, що зараз важко дати точний прогноз щодо повного розмінування українських територій. Ігор Клименко зазначив, що російські окупанти в умовах війни продовжують обстрілювати навіть розміновані території.

Спікер зазначив, що ситуація в регіонах дуже різна, тому замінювання Сумської, Чернігівської і Київської областей не можна порівняти з положенням на Херсонщині, як і Херсонську область по мінуванню важко порівняти з Запорізькою, Донецькою і частиною Харківської, де безпосередньо знаходяться окупанти.

Що стосується контрольованої на сьогодні частини нашої держави, то абсолютно природно, що ми встигнемо провести це розмінування відносно досить швидко. Умова – велика кількість наших саперів і Збройних сил, піротехніків ДСНС, вибухотехніків Національної поліції. Ми постійно набираємо в ці підрозділи людей, отримуємо спеціальну техніку для розмінування від наших міжнародних партнерів і продовжуємо  розміновувати», – зазначив Ігор Клименко.

Як писав AgroPolit.com, в Україні активно розміновують сільськогосподарські землі. Також рятувальники розповіли про прогрес в розмінуванні сільськогосподарських земель.

в